Don't have an account? Create one!

Minkä leffan katsoit viimeksi?

AuthorMessage
Dopefish
Always Born a Crime
Dopefish
Age: -
Gender: Female
Posts: 5278
March 26th, 2008 at 02:08pm
Little Miss Sunshine
eikä :'DD tää oli hyvä. idea oli tavallaan aika käytetty, mutta lopultakin tässä yllätty aina vähän väliä.
henkilöt olivat jotain oikeesti hienoa, jokanen oli omanlaisensa persoona.
dwayne In Love anyway, tykkäsin. paljon.
November Rain
Demolition Lover
November Rain
Age: 31
Gender: Female
Posts: 16341
March 27th, 2008 at 12:13pm
AVP: Alien vs. Predator - köh, joo, spoiling.
# Meikäläinen jäätyy varmaan ensi kertaa, kun alkaa arvostelua kirjoittamaan, sillä en keksi yhtikäs mitään sanottavaa. Leffan katsominen oli... no, sillä oli hyvä kuluttaa keskiviikko-illan ainaista tylsyyttä, mutten käsitä miksen tämän elokuvan sijaan ollut harjoittelemassa kemian esitelmääni (no, meni se joka tapauksessa hyvin ja olin tyytyväinen lopputulokseen) ja ajattelinkin, että lopetan katsomisen 22:20, mutta jäinkin sitten katsomaan elokuvan loppuun. En edes tiedä miksi. Melko... hmm... mitäänsanomaton.

No, Paul W.S. Andersonin elokuva. Ei kyllä ole aavistustakaan mitä muita elokuvia hän on tehnyt (*lunttaa*)... Ai jaha, Resident Evil-leffat. No se selittääkin meikäläiselle aika paljon. Siis sen miksi RE-leffat ovat hieman... öh, vaikkapa omalaatuisia. Ja miksi tämä leffa oli sellainen kuin oli. Pääosissa ei ollut tuttuja näyttelijöitä lainkaan, ehkä parempi niin.

Avaruusoliot on kyllä tavallaan aina mielenkiintoisia. Alienista jostain kumman syystä pidän (damn, it's cool!). Hahmosta, en elokuvista. Ne on jotenkin naurettavia. Vaikken jaksanutkaan katsoa kuin ehkä kakkosta puoleen väliin, vai olikohan lie ykkönen. No, eipä sillä väliä ole. Kuitenkin kaikki tuollaiset hännäkkäät, matelijamaiset pahikset kiinnostaa aina meikäläistä jostain kumman syystä. Öh, leimatkaa vain oudoksi.

Elokuvan ideasta kai sen verran, että ryhmä löytöretkeilijöitä löysivat maanalaisen temppelin ja herättivät sitten itse pääperkeleen, eli mamma-Alienin siellä. Jostain kumman syystä jäi hieman epäselväksi, että miksi Predator oli sinne saapunut löntystelemään, mutjoo. Tiedossahan oli sitten kahden lajin... alienverinen kamppailu, joka sitten päätyi Predatorin voittoon. Ja vain yksi ihminen selvisi löytöretkeilijöistä, kun alkoi veljeilemään mokoman predaattorin kanssa. Mutta joka tapauksessa, meikäläinen suorastaan repesi, kun näki Predatorin naaman ilman maskia. XD Asdjasdgslvms. Toi mieleen jonkun kalan. Ja olen edelleen sitä mieltä, että Alien > Predator, Alien hakkaa Predatorin 100-0. Alien on paljon mielenkiintoisempi ötökkänä, toisin kuin Predator, joka on ihmisenkaltainen ja pystyy olemaan näkymätön.

Joka tapauksessa elokuva lollautti minua aika kovaa ideallaan ja muutamilla yksityiskohdilla ja juonen mustilla aukoilla. Erikoistehosteet nyt oli ihan hienoa kamaa, mutta enpä sitäkään lähtisi ylistämään TSH:n jälkeen. Ja Alien oli se ihan jees, kiinnostava juttu. Ihmisiä kohtaan ei ollut mitään sympatiaa. Ymm... mitään muuta sanottavaa? Ai niin, nythän on tullut se tämän elokuvan jatko-osa, niin kuin tämä ykkönenkin antoi ymmärtää. Wonder why, kaikkien kakkosten nimet on aina jotain requiemeja. Antakaa jo olla, please.
November Rain
Demolition Lover
November Rain
Age: 31
Gender: Female
Posts: 16341
March 28th, 2008 at 05:17pm
Äh, no voi perhana! XD Kukaan ei ole kirjoittanut tähän väliin. No väliäkös tuolla, ei tätä nyt spammiksi voi syyttää, kun pitkä viesti taas kerran tiedossa, ahihi.

Tuntematon Sotilas
# Ai että. Meikäläinenkin pääsi isänmaallisuuden ja tappamisen meininkiin. Ei vaiskaan, katselin tämän elokuvan oikeastaan vain selvennykseksi itse romaanin, jonka taisin juuri päättää tuossa taannoin olleena keskiviikkona. Kuukaudenhan tuo oli tuolla lojunut, mutta kouluprojektia varten piti itseä ottaa niskasta kiinni ja lukea viimeiset pari sataa sivua niin että heilahti! Mutta yksinkertaisesti ja topakasti on pakko todeta, että paras suomalainen elokuva. Tämähän on suorastaan leimattu merkkiteokseksi, eikä turhan tähden. Itse asiassa minulla olikin tänään äidinkielen koe, jossa sain selvittää miksi Tuntematon sotilas on aikamme merkkiteos (no, siihenhän tuli lässytettyä kaikkea ruskeankielen ritarin työnkuvaan kuuluvia juttuja, mutta eipä siitä sen enempää). Mutta totta puhuen allekirjoittaneelle sota on aika absurdi asia. Jos isot miehet eivät osaa hoitaa asioita puhumalla, niin kansa (tai no miehet) pistetään tappamaan toisiaan, hey c'mon. Muutenkin, itse olen nähnyt aika paljon sotaan liittyviä unia (eli meikäläinen siellä juoksuhaudassa ja metikössä juoksee torrakko kourassa) ja täytyy sanoa, että aivan saatanan ahdistavia unia.

Tämä Edvin Laineen elokuva on kyllä hieno! Samoiten on myös itse Väinö Linnan romaani. Totta puhuen, en ikinä uskonut, että saisin tuon joskus todella luettuakin. Mutta näin sitten pääsi käymään. Kuitenkin, elokuvan juoni nyt selviää jo ihan historiastakin. Perustuu jatkosotaan ja blahblahblah. Siitä en jaksa selittää tahi selvittää, mutta menenpä sitten suosikkiosiooni saman tien. Hahmot! Kirja/elokuva on täynnä aivan loistavia henkilöhahmoja, kuten esimerkkinä kaikesta valittava Lahtinen, kaikesta hihittävä Vanhala ja Turun murretta puhuva Hietanen. XD Ah, meh luvs. Valitettavasti vain ... ehkäpä 3½ (yksi on vähän hiinä ja hiinä suosikkini) suosikkihahmoistani selviää hengissä. Elokuva äityy jopa hivenen ahdistavaksi, kun käydään viimeistä 20 minuuttista. Ja kun Finlandia hymni pärähtää soimaan... Noh, elokuvan hämmentävin kohta on ehdottomasti lopun hiljaisuus. Kaksi ja puoli tuntia rätinää ja yhtäkkiä tulee totaalinen hiljaisuus, kun sota loppui. Hieno hetki, eittämättä.

Finlandia hymnin pitäisi kyllä olla ehdottomasti Suomen kansallisveisu. Se kuvastaa Suomen kansaa. Surumielisyyttä, ylpeyttä ja kuitenkin sellaista..., no tiedätte kyllä. Eipä sillä, kyllä Maamme-laulukin, sellaisena kapakkarallatuksena Suomen kansaa kuvaa myöskin. Aivan, se sana kapakka. Mutta elokuvahan ei missään tapauksessa herätä minussa isänmaallisuutta, ehei lainkaan. Ei todellakaan.

Elokuvan huumori on mitä loistavinta. Nauroin vatsani kipeiksi, eikä niissä kyllä ole mitään hauskaa, jos sen vain lukee, mutta kunhan sen kuulee, ai että. XD
"Hei pojat! Lähdetään kotiin ja sanotaan, että eksyttiin."
"Siellä sorretun voima jyllää, khihihi."
Sun muita. Suosikkihahmoiksi täytyy ehdottomasti mainita Vanhala (testin mukaan muistutankin eniten häntä (ja tämä testi on tehty ajat sitten)), Rokka, "Suen Tassu" (vaikka hän pienessä roolissa onkin), Hietanen, Lahtinen, Koskela ja Määttä tavallaan.

Kyllähän tämän elokuvan katseleminen ihan yleissivistykseen kuuluu. Valottaa nimittäin aika hyvin sota-aikaa ja sitä, millaista se oli. Kyllä se on aika inhottavaa kuultavaa, kun ihmiset kiljuvat "Ai, sattuu! Minuun osui!" tai "Pojaat! Älkää jättäkö!" Välillä vaan en voi olla ajattelematta, että kuinka hemmetin monta suomalaista sinne jäikään, miten niitä kaikkia ei ole vieläkään löydetty ja suurinta osaa, kun ei voida koskaan tunnistaakaan. Siitä kai se nimikin tulee, Tuntematon sotilas.
Johnny Sniper
Awake and Unafraid
Johnny Sniper
Age: 31
Gender: Female
Posts: 11242
March 29th, 2008 at 12:46pm
Kauna (2)

Jaaa? En tykännyt. Kauhuleffa?
Mua kyllä nauratti. Hieman ehkä arvattava. Ja sekava.
Kuka tällästä kattoo ja tykkää?
No kai joku.
a lot like stevie
Always Born a Crime
a lot like stevie
Age: -
Gender: -
Posts: 6035
March 30th, 2008 at 05:13am
The Kindom

jaa kirjotetaanko se ees noi ?
aluks, tylsä. siinä vaan tapettiin ihmisä ja kidutettiin ihmisiä, hulluna verta ja räjähteitä, niin surkee et voisin ite räjäyttää itteni tuhansiksi kappaleiksi ilmaan >___<''
Malicia
Salute You in Your Grave
Malicia
Age: 31
Gender: Female
Posts: 2508
March 30th, 2008 at 07:24am
Finding Neverland
Kauhukseni huomasin että tämäkin leffa sai mut itkemään. Toivottavasti se johtu vaan siitä, että elokuva oli älyttömän hyvä ja koskettava.
Johnny Sniper
Awake and Unafraid
Johnny Sniper
Age: 31
Gender: Female
Posts: 11242
March 30th, 2008 at 08:20am
Silent Hill

Tota?
Tavallaan tykkäsin. Jotenkin olin koko ajan varpaillani mitä seuraavaksi.
Mutta ne örkit ei ollut pelottavia, ne oli vaan tyhmiä ja ällöjä ._.
Ja se Alessa. Mulle jäi vähän vajaaksi kuoliko se ja nous henkiin vai mitä sille kävi.
Niin ja se poliisi oli kiva ;__; Mua melkein suututti :'DD
Lopusta en tykänny. Se olis kaivannu jotain. Nyt se jäi liian auki. Ei voi kuvitellakaan edes loppuja.
Hybrid Child
Awake and Unafraid
Hybrid Child
Age: 32
Gender: Female
Posts: 11348
April 2nd, 2008 at 07:21am
Sleepy Hollow - Päätön Ratsumies

Pidän tän leffan maailmasta. Synkkä mutta samalla kaunis.
Fantasma
Demolition Lover
Fantasma
Age: 32
Gender: Female
Posts: 16337
April 2nd, 2008 at 08:45am
Beetlejuice

Ahh, aivan mielettömän kiva leffa. Tajusin leffan aikana kaksi asiaa:
1) Winona Ryder on ihana. 2) Tim Burton on melkein mun idoli.
November Rain
Demolition Lover
November Rain
Age: 31
Gender: Female
Posts: 16341
April 2nd, 2008 at 08:49am
Perhana, kun unohdin oikeasti katsoa tuon Beetle Juicen. >_< Tim Burton on nero.
Kuitenkin, katselin sitten tänään tylsyyksissäni erään toisen leffan, joka poikkeaa hieman ... "maustani." XD

She's the Man!
# En nyt jaksa pidempiä kirjoittaa, kun on vähän kiire and all, mutta joka tapauksessa ihan hauska leffa. Idea oli ihan mainio, ei ihan ensimmäinen vastaantuleva. Tosin siinäkin nyt oli sellaista kliseisyyttä, mutta eipä tuo haittaa kovinkaan paljon allekirjoittanutta. Plussaa se, ettei päähenkilö ollut mikään teini-biaaaaatch, vaan periaatteessa vähän poikatyttö jalkapallonsa kanssa. Ja täytyy kyllä todeta, että itsellä tuli ainakin kauheat kiksit jalkapalloon tuosta ("hemmetti mäki haluun osata. ;<<<" minä osaa mitään). Ja loppu oli hirveän onnellinen, tykkäsin siitä. Tulee vaan sellainen oli, että "H*lvetti, ei mulle tule koskaan käymään noin. T__T" Tai vähän niin kuin, "Kiitos Stephenie Meyer, nyt en koskaan löydä itselleni miestä."-olo.
kemi kaali
Always Born a Crime
kemi kaali
Age: 34
Gender: Female
Posts: 5585
April 4th, 2008 at 03:58pm
Joy ride. Mitä siinä lopussa tapahtu?! Cheese
Hybrid Child
Awake and Unafraid
Hybrid Child
Age: 32
Gender: Female
Posts: 11348
April 6th, 2008 at 07:42am
Sin City

Yksi parhaimmista elokuvista ikinä. Todella hyvä.
November Rain
Demolition Lover
November Rain
Age: 31
Gender: Female
Posts: 16341
April 6th, 2008 at 07:49am
National Treasure
# En ole kotona, eikä ole oikein aikaakaan, joten pitkää selitystä ei tule. Edelleen pidän tämän kaltaista elokuvista oikein paljon. On jännittävää ja mielenkiintoista seurata tilanteita ja historia kiehtoo ainakin meikäläistä todella paljon. Harmi vaan, että oikein mikään ei taida olla totta periaatteessa. Saattaahan se olla jollain tasolla, esim. vaikkapa nämä vapaamuurarit, mutta se tarunhohtoinen aarre... not. Juu. Nicolas Cage on ihan siisti pääroolissa, vaikken hänestä erityisemmin tykkääkään. Täytyy tosin sanoa, että jatko-osa oli edeltäjäänsä parempi ja hauskempi. Sympatiaa ja ylimääräisiä pisteitä Rileylle.
chelsea smile
Shotgun Sinner
chelsea smile
Age: 30
Gender: Female
Posts: 8661
April 6th, 2008 at 03:19pm
Vampire Bats
Outo, ei mitään sanottavaa.
Huonosti toteuttettu ne lepakko kohtaukset.
Fantasma
Demolition Lover
Fantasma
Age: 32
Gender: Female
Posts: 16337
April 12th, 2008 at 03:50pm
Kummisetä 2

No siis olihan se hyvä, katoin sitä vaan niin myöhäseen aikaan koeviikolla ja olin alussa vähän pihalla, etten saanut leffasta ihan kaikkee mahollista irti. Ykkönen oli kyllä toisaalta parempi, ainakin mun mielestä.
a lot like stevie
Always Born a Crime
a lot like stevie
Age: -
Gender: -
Posts: 6035
April 13th, 2008 at 05:42am
The Pianist

arvosana: 10+
ei vissin ollu paras elokuva pitkään aikaan. se oli niin koskettava, ja adrien brody, en yhtään ihmettele miks mies bongasi siitä oscarin.
tarina oli hieno ja tosi realistinen. aluksi tuli mieleen mielenkiintoinen historian tunti, mut sitten kun sai kiinni elokuvasta se tuntui fantastiselta. adrienin suoristus oli niin nappi et !
oli jotenki hieno tunne ku koko ajan pelkäs et adrienin hahmo sais surmansa.
siinä alussa (kun ensinmäistä kertaa elokuvan aikana.. itkin) ::
kaks poikaa tuli sen muurin toiselta puolelta (juutalaiset eristettiin johonki gettoon vai mikä olikaan) toinen poika pääsi pälkästä ja vei leivät perheelleen mutta toinen poika ja saksalais miehen kynsiin ja se hakkasi kylmä verisesti sitä jollain, adrienin hahmo yritti auttaa poikaa, mutta ku viime hetkellä hän sai autettua pojan ulos oli liiian myöhäistä, poika kuoli. oli niin koskettava et, elokuva oli aika raaka mut tykkäsin (saako näi koskettavista elokuvista edes tykätä näin paljon ?)
se miten ihmisiä (päämääräisesti juutalaisia) kohdeltiin siihen aikaan oli julmaa.
pelottavaa oli se ku Władysław Szpilmanin perhe siirrettiin jonnekki alueelle missä te siirrettäisiin tuhoamis leirille, heidän takanaan oli nainen joka taukoammatta hoki; "why did I do it ?" kävi ilmi että nainen oli tukehdattunut lapsensa kun hän yritti saada lapsen hiljenemään kun saksalais miehet olivat tulleet tarkistukselle (?)
lopulta kun juutalaisia alettiin lastaamaan juniin jotka veivät heidät tuhoamis leireille, jokin juutalais poliisi(?) auttoi wladyslawn pakoon. hän pakeni saksalaisia monta vuotta, piileskellen asunnoissa.
en voi edes kuvailla kuinka hieno elokuva oli !
November Rain
Demolition Lover
November Rain
Age: 31
Gender: Female
Posts: 16341
April 13th, 2008 at 06:44am
TMNT
# Ahaha. Minun nyt oli vain kertakaikkiaan pakko katsoa, kun tähän nyt liittyy niin paljon nostalgisia juttuja, yms. :D Pienempänä tuli aina tittailtua teini-ikäisiä mutanttininja kilppareita ja muistan aina kun luin sitä lehteä, kun jostakin sain sen käsiini. Taisi itse asiassa olla tädin kampaamossa. No joka tapauksessa. En nyt oikein tiedä mitä sanoa. Aika peruscliché-juttu, aika selvästi pojille suunnattu ylläripylläri, mutta olen aina ollut vähän poikamainen tyttö (naha, ei ihme, että tarhassa mua haukuttiin pojaksi yhyy :<<<).

Joka tapauksessa, pidän siitä, että päähenkilöt ovat saaneet nimensä renesanssi-ajan mestaritaiteilijoiden mukaan. Donatello, Rafael, Leonardo ja Michelangelo. Ja näistä hahmoista nyt Leonardo on of course meikäläisen suosikki. Johtajat on aina siistimpiä kuin muut to be honest. Mutta kanssa tuo ninja-elementti on kiehtova, koska, no joo. Ninjat ja samurait on aina kiehtoneet meikäläistä. Ihmiset varmaan katsovat nyt kulma koholla ja kysyvät miksi, mutta voin vastata siihen, että siihen liittyy niin paljon tavallaan esteettisyyttä, taitoa, suunnatonta itsekuria ja erityisesti täydellisyyden tavoittelua. Huomatkaa, olen itsekin täydellisyyden tavoittelija joissakin asioissa; en ole koskaan tyytyväinen omaan menestykseeni. : D Ellei se tapahdu asiassa, mistä en sellaista odottanut.

Ja elokuvan soundtrack. Voi pojat, sielläpä oli hyviä biisejä. Sellaista aika ... perusrokettirollia, punk rockia etc. Ja yllättävintä oli, että siellä komeili myös Billy Talent Red Flagilla! Meikäläisen ilme muuttui aika rajusti, kun hoksasi, että "Oho, meikäläinenhän tuntee nuo rummut! Onko se... onko se..." ja sitten kun alkaa cast off the crutch that kills the pain, niin kyllähän tuli sellainen voitonriemu, että huhhuh.

No, kokonaisuudessaan muutamat kohtaukset oli toteutettu ihan kivasti. Ihan jees animointi sellaiseksi animaatioksi. Ihana, että elokuvassa on huumoria, mutta edelleen tämä kai olisi ollut parempi paremmalla juonella, ehdottomasti. No juu, ei mitään turhia lässytyksiä. Mutta tällaiset elokuvat saavat minut haluamaan entistä enemmän kokeilemaan katanalla huitomista.
goodbye blue sky
Always Born a Crime
goodbye blue sky
Age: 29
Gender: Female
Posts: 6461
April 19th, 2008 at 07:52am
Kuvitteellisia Sankareita USA, 2004
vaikka aihe tuntuukin jo loppuun kulutetulta, tykkäsin tästä ihan älyttömän paljon.
Fantasma
Demolition Lover
Fantasma
Age: 32
Gender: Female
Posts: 16337
April 20th, 2008 at 08:10am
Englantilainen potilas

Tosi hyvä elokuva. No, eipä kai pitäisi ihmetellä, että se saikin niitä Oscareja.
Juliette Binoche on yksi parhaimpia nasinäyttelijöitä, mitä on olemassa.
chelsea smile
Shotgun Sinner
chelsea smile
Age: 30
Gender: Female
Posts: 8661
April 20th, 2008 at 09:09am
Cujo:
Perustuu Stephen Kingin novelliin.
No joo, oli se ihan katsottava, juoni vilahti
silmien ohi hirmu nopeesti ja yhtä-äkkiä
oltiinkin siellä autossa ja pelättiin sitä aluksi niin lutuista koiraa.
Se oli aika inhottava ja loppu ennalta arvattava.
+ Se poika (nimeä en muista) oli pelottava siinä yhessä kohtaa.

SAW (ykkönen):
Ja tämä oli sitten K-18 ?
Veri oli semmoista hienoa kirkkaan punaista paksua maalia
eli joo erittäin aitoa :'D
Juoni oli sillai ihan mukava, helposti seurattava, jopa minä pysyin kärryillä
ja jaksoin kattoa. Tykkäsin kyllä.
Voisin katsoa uudestaankin, ja täytyy varmaankin harkita niiden muiden
osien vuokraamista.